Over het theehuis

Bij binnenkomst in het Theehuis treft u een warme en sfeervolle plek. Er is ruimte om rustig te zitten, iets te drinken, te praten of te lezen.

De vrijwilligers van het Theehuis – herkenbaar aan hun badge – zijn gastvrij aanwezig. Als u wilt, kunt u met hen praten over uw bezoek aan het graf of over uw verlies. Natuurlijk kunt u ook gewoon een praatje maken of naar buiten kijken.

Leestafel
Op alle tafels ligt een boekje met herkenbare en troostrijke verhalen of gedichten. In onze leeshoek vindt u boeken over rouw en sterven. Op de leestafel ligt dagelijks het Dagblad van het Noorden.

Kinderhoek
Kinderen kunnen spelen in onze kinderhoek, die is ingericht in samenwerking met rouwtherapeute Maria Derksen.

Hartjesboek
Op de balie ligt het ‘hartjesboek’: een schrift in de vorm van een hart. U kunt hier – als u wilt – iets inschrijven.

Expositie
Elke drie maanden is er een nieuwe schilderijen- of foto expositie in het Theehuis. Lees hier meer over de huidige expositie.

‘Mooiste terras van Groningen’
Het terras onder de overkapping is lekker beschut, dus u kunt hier al gauw zitten. Van ongeveer april tot en met oktober staat ook het terras naast het theehuis uit. Sommige bezoekers zeggen zelfs dat dit het mooiste terras van Groningen is …


Thema-ochtenden
Een paar maal per jaar vindt op maandagochtend een themabijeenkomst plaats. Iedereen is welkom!
Lees meer over de eerstvolgende bijeenkomst.

Op zoek naar een graf?
Misschien bent u op zoek naar een graf. De vrijwilligers helpen u graag dat te vinden. We hebben informatie over de graven t/m 2013. Informatie over alle graven is te vinden via de website van Begraafplaatsenonline.